יום רביעי, 22 בספטמבר 2010

יום הולדת לגלי

פריס, 17, לא הרובע, הגיל. Joyeuse Anniversaire גלי! בוודאי התעוררת לניחוח הקרואסונים שסבא הביא 
מה Boulangerie  הקרוב. אני מדמיינת אותך לוקחת  קצת חמאה וריבה טובה ויושבת עם ספל קפה על אדן החלון הרחב, מסתכלת על הרחוב המתעורר ליומו.
אחרי הקצפת והדובדבנים של גיל 16, זה הזמן להמשיך ולרכוש טעמים, ופריז היא מקום טוב להתחיל בו. לטייל ברחובות ובשווקים, להיחשף לריחות ומאכלים וחדשים, לעצור בדוכני אוכל מזדמנים, לטעום ולהתנסות. לשבת במסעדה ולהזמין מנה שאת לא מכירה אבל השם שלה מרגיש נכון ומעניין.
דרך ארוכה את עושה עם הטעמים. החלב הראשון, מחיות של ירקות ופירות, שניצל עם אורז, שניצל עם צ'יפס, שניצל עם.... והופ פתאום עברת לבשרים טובים (ואדמדמים), לשרימפס, סלטים מיוחדים. 
בדרך גם הפכת למלכת המתוקים של הבית והמשפחה. בהרבה רגש ואהבה כל חפיסת שוקולד, שמנת מתוקה, אגוזים, תפוחים או גבינה, הופכים תחת ידייך לחגיגה לעין ולחיך.
מאחלת לך יום נפלא ושנה של התחדשות, אהבה והנאה.

ומה עם מתכון? הנה אחד מתקתק, נעים ומחמם.

קראמבל תפוחים ורוברב
4-5 תפוחים (דלישס/ענה/פינק ליידי)
2 חב' רוברב
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
80 גר' אגוזי מלך קצוצים
2 כפות פורט או גרנד מרינייר

לכיסוי
100 גר' חמאה קרה
1/2 כוס קמח
3/4 כוס קוואקר
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון

-          לאלרגים לחלב ומוצריו:  אפשר להחליף את החמאה ב1/2 כוס טחינה גולמית.
-          לאלרגים לגלוטן: אפשר להחליף את הקמח והקוואקר ב2 כוסות פצפוצי אורז ו 1/2 כוס קמח תירס.
לתבנית
מעט חמאה או שמן לפיזור
להגשה
קצפת
גלידה

לחמם תנור ל 175-180 מעלות. לחתוך את התפוחים לשמיניות וכל שמינית לחצי, לחתוך את הרוברב לפרוסות של כ 3 ס"מ, לערבב בקערה עם 2 כפות הסוכר, האגוזים ומיץ הלימון ולהוסיף את הפורט ולהניח למספר דקות.

לגרד בפומפייה את החמאה, להוסיף את הקמח, הקוואקר, הסוכר והקינמון, לערבב וללוש ביד עד שנוצרת עיסה אחידה.לשטח את תערובת הפרי בתבנית משומנת, ומעל להניח את הכיסוי- לא חובה שיהיה אחיד. לשים בתנור למשך כ 30 דקות או עד שהכיסוי מזהיב.

להגיש חם או בטמפרטורת החדר עם קצפת ו/או גלידה

תודה ל http://www.freerecipes.org על הרשות להשתמש בתמונה.

2 תגובות:

גלי אמר/ה...

תודה רבה שרוני!
אוהבת, גלי.

תמר, אמא שלה אמר/ה...

המממ... זה כבר טעים לנו במוח
אכן פריז ניחוחית וטעימה וגלי ממש בין הגיל של להתעקש לטעום מקדונלד צרפתי לבין הדרישה שניקנה לה שמפנייה לכבוד גיל 17 ואנחנו משתדלים להתגמש.
חיבוקים
תמר