יום שני, 8 במרץ 2010

יום הולדת ליונתן

יום הולדת ליונתן

עבר הרבה זמן מאז הפוסט הראשון, והטור הזה מוקדש ליונתן, לכבוד יום הולדתו ה 12, שחל שלשום.

אוכל, מעבר למתן שובע רגעי, נותן אפשרות להיכרות. בכל מושב של אכילה משותפת נוצר מרקם מעניין, ומנה אחת יכולה להוות מקור לשיחה שלמה, ולפרוץ גבולות ומחיצות בין בני אדם, תרבויות, גילאים, מקומות.

את יונתן הכרתי לראשונה כשהיה בן 6. ככה זה כשנכנסים למשפחה גדולה ומורחבת. עם השנים למדתי להכיר אותו, לדעת וליהנות מאהבתו לקריאה, משחקים (ובהם משחקי טקטיקה האהובים גם עלי) ולראות את התפתחות אהבתו לאוכל טוב.

לארוחת הצהרים המשותפת בשבת האחרונה, הכנתי לבקשתו את רוטב העגבניות שהוא אוהב, שעם הזמן גם שאר ילדי ומבוגרי המשפחה נתפסו אליו.

במשפחה שלי (הגרעינית והמורחבת) אוהבים אוכל. לאכול, לבשל, לדבר, לתת גרסאות, לשפר ולספר.

למרות שרוטב העגבניות האהוב על יונתן נחשב לרוטב "שלי", המקור שלו הוא דווקא מתמר, גיסתי*, הידועה גם כאמו של יונתן. אני נדלקתי על הרוטב המלא בעגבניות כמעט שלמות, שצורפו לו גם עגבניות מיובשות, באחת הארוחות המשפחתיות הגדולות. במטבחי הוספתי לו קמצוץ כזה וקמצוץ אחר, וכך הוא נשאר אותו הדבר ובכל זאת קצת שונה.

זו ההזדמנות להודות כאן גם לתמר על ההשראה, היצירה והאהבה שאת מכניסה לחיים של המשפחה, לחיים שלי.

יונתן, יום הולדת שמח.

מאחלת לך שנה של צמיחה, יצירה והנאה ומחכה להזדמנות הבישול (והאכילה) הבאה איתך.

מצרכים:

2 בצלים בינוניים קלופים.

2-3 שיני שום קלופות.

3 קופסאות גדולות של עגבניות שלמות או 5-6 קטנות ואם רוצים להשקיע ממש אז 2 ק"ג עגבניות טריות חלוטות וקלופות.

גביע של רסק עגבניות (אם משתמשים בעגבניות טריות)

2-3 גבעולי אורגנו טרי או 2 כפות אורגנו יבש

גבעול טימין טרי או כפית טימין יבש.

מלח פלפל לפי הטעם

2 כפות חומץ בלסמי

שמן זית

מחבת עמוקה או סיר רחב של 2-3 ליטר.

הכנה:

חוצים את הבצלים ופורסים לפרוסות דקות (ניתן לחצות לרבעים אם רוצים ).

פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.

שמים במחבת שמן זית (2-3 כפות), מדליקים על אש בינונית ומכניסים את הבצלים ולאחר מכן את השום. לאחר כדקה מערבבים ומנמיכים לאש נמוכה למספר דקות.

בינתיים חותכים את העגבניות לפרוסות דקות, ובהדרגה מוסיפים את העגבניות עם הרסק שנלווה אליהן בקופסה.

מגבירים שוב לאש בינונית ומערבבים. מניחים לכ-5 דקות. בינתיים ניתן לקצוץ את עשבי התיבול הטריים מגבעולם.

אחרי 5 דקות מוסיפים מלח, פלפל ואת עשבי התיבול. אם הרוטב סמיך ניתן להוסיף מעט מים.

מוסיפים את החומץ הבלסמי, מערבבים ומניחים על אש נמוכה לעוד כרבע שעה.

ניתן לערבב את כל הרוטב עם הפסטה ולהניח עוד כמה דקות על האש עם מכסה פתוח או ליצוק את הרוטב באופן אישי לכל מנה.

הרוטב מספיק לקילו פסטה

*את המתכון המקורי צריך לבקש ממנה.

.

9 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מקסים, נראה טעים...
מזל טוב ליונתן!
אליה

אנונימי אמר/ה...

הי שרון! איזה טור מקסים! כמובן שאנסה את הרוטב הזה! כיף לו ליונתן שנכנסת למשפחתו! דליה

אנונימי אמר/ה...

נשמע טוב,
רץ לנסות...
מזל טוב יונתן!
צחי

אנונימי אמר/ה...

היי שרון,
תודה על השיתוף ונעים להכיר את הבלוג.
מזל טוב ליונתן!
טובית.

Mighty Mike אמר/ה...

שרון מתכון מעולה. תמונות בבקשה!!

Sharon Stern אמר/ה...

תודה על הפרגונים, ותמונות יגיעו כשאכין שוב את הרוטב ואצלם.

ellen אמר/ה...

היי שרון
קראתי, נהניתי ןמיד התחשק לי להכין אז הכנתי. המתכון מאד דומה לשלי אך החלפתי את הסויה ויין שלי בחומץ בלסמי...תגובות יבואו
תודה ותמשיכי!!!

אנונימי אמר/ה...

כל הכבוד שרוני...
אני כבר לא יכולה לחכות ליום שיהיה פוסט שמוקדש לי :) גלי.

אנונימי אמר/ה...

תודה על השיתוף, משמח ומהנה
ממש אפשר לחוש את הפשטות שלך והאהבה
יעלה